الاستومر پلی یورتان یکی از پلیمر های نوین و بسیار پر کاربرد صنایع مختلف در سراسر جهان است. خواص فوق العاده و قابلیت های این الاستومر، امکان طراحی و ساخت هر قطعه صنعتی را می دهد. برسام پلیمر حاصل تجربه بیش از ده سال کار عملیاتی و مدیریتی در صنعت پلی یورتان ایران است.
هدف اولیه و اصلی مجموعه برسام پلیمر، طراحی و ساخت قطعاتی است که باعث پیشرفت روز افزون در پروژه های صنایع و معادن کشور گردد. سعی تمامی افراد حاضر در مجموعه برسام پلیمر، برای بومی سازی قطعات و رسیدن به تولید 100 درصد ملی و بی نیازی از واردات هر گونه کالای مشابه در این زمینه است.
یکی از مهمترین محل مصرف قطعات پلی یورتان کارخانه های فرآوری مواد معدنی است. بعد از عملیات آتشباری و استخراج ماده معدنی جهت سهولت حمل و نقل و رسیدن به درجه آزادی کانسنگ نیاز است تا عملیات خردایش که بیش از 50 درصد هزینه های سرمایه گذاری و عملیاتی را شامل می شود، صورت می گیرد. عملیات خردایش شامل 2 مرحله است. مرحله سنگ شکنی و مرحله آسیا.
سنگ شکنی بطور کلی در حالت خشک صورت می گیرد و در دو یا سه مرحله انجام می شود. سنگ شکن های اولیه، سنگ های به قطر یک متر را به 10 الی 20 سانتی متر می رسانند و سنگ شکن های ثانویه محصول سنگ شکن اولیه را 5/0 تا 2 سانتی متر تبدیل می کنند. سرند های ارتعاشی بین سنگ شکن های اولیه و ثانویه قرار می گیرند و با جدا کردن مواد ریزدانه، ظرفیت مدار سنگ شکنی را بالا می برند. این سرند ها دارای توری های فلزی هستند و همزمان با پیشرفت تکنولوژی و ورود پلی یورتان به صنایع و کارخانه های فرآوری، توری های پلی یورتان جایگزین توری های فلزی شده است.
مجموعه برسام پلیمر توانایی طراحی و ساخت توری های سرند اولیه از جنس پلی یورتان را دارا بوده و توانسته با تغییر این توری ها، علاوه بر اینکه خواب خطوط فرآوری ( بدلیل طول عمر بالای پلی یورتان) کاهش یافته، بلکه از نظر اقتصادی کاملا مقرون به صرفه است.
در مرحله دوم خردایش، مواد وارد آسیا می شوند. انتقال مواد از سنگ شکن به سمت آسیا معمولا توسط نوارهای نقاله صورت می گیرد. نوار های نقاله در حین خالی کردن بار و برگشت، مقداری از مصالح به آن ها می چسبد و باعث سنگین تر کردن نوار نقاله، گرد و غبار، هدر رفت مواد، کاهش ایمنی و… می شوند.
مجموعه برسام پلیمر با طراحی و ساخت بلت کلینر تمیز کننده نوار نقاله یا بلت پاک کن توانسته با رفع مشکلات مذکور، طول عمر نوار نقاله را بالا ببرد. مواد توسط نوار نقاله وارد یک گلویی می شوند که آسیا از آنجا تغذیه می شود. با توجه به اینکه این گلویی ( شوت) در معرض سایش شدید قرار دارد، مجموعه برسام پلیمر توانسته با لاینینگ پلی یورتان این قطعه، مقاومت و طول عمر آن را بالا ببرند.
معمولا بعد از آسیا ها، سرند های ترومل نصب می شوند که فلزی هستند. شرکت برسام پلیمر با در نظر گرفتن بالا ترین سطح موثر سرند، قادر به طراحی و تولید توری ترومل پلی یورتان است. بعد از خروج مواد از آسیا ها، عملیات طبقه بندی مواد صورت می گیرد که این کار توسط کلاسیفایرها انجام می شود. مهمترین وسیله طبقه بندی ذرات در ابعاد 5 تا 150 میکرون هیدروسیکلون است. در هیدروسیکلون از نیروی گریز از مرکز برای طبقه بندی مواد استفاده می شود. ذرات با سرعت ته نشینی بالا به دیواره هیدروسیکلون چسبیده و از ته ریز خارج می شوند و مواد با با سرعت ته نشینی کم به سمت محور هیدروسیکلون حرکت کرده و از طریق سر ریز و یا ته ریز یکسان است.
مجموعه برسام پلیمر با مهندسی معکوس هیدروسیکلون ها، طیف وسیعی از این دستگاه ها را دارا می باشد. هیدروسیکلون های 2 اینچ 3 ، 4 ،6، 8، 10، 12، 14، 15، 18، 20، 25 از محصولات این مجموعه بوده و بسته به اطلاعات خطوط فرآوری از قبیل درصد جامد، ظرفیت، حدجدایش، آنالیز دانه بندی و.. مناسبترین هیدروسیکلون را پیشنهاد می دهد. برای یک دانه بندی مشخص با افزایش ظرفیت مدار، دیگر نمی توان از یک هیدروسیکلون استفاده کرد و باید تعدادی از آنها بصورت موازی مورد استفاده قرار گیرند.
این تعداد هیدروسیکلون روی سازه ای نصب می شوند که به آن کلاستر یا خوشه هیدروسیکلون گفته می شود. شرکت برسام پلیمر متشکل از یک تیم کاملا تخصصی آمادگی خود را جهت مشاوره، طراحی و ساخت انواع کلاستر ( خوشه) هیدروسیکلون اعلام می دارد و مفتخریم در حال حاضر با اکثر خطوط فرآوری کشور در حال همکاری هستیم و به جرات می توان گفت که مرجع اول ساخت کلاستر برای خطوط زیر یک میلیون تن و ساخت هیدروسیکلون با لاینر پلی یورتان در خطوط بلای یک میلیون تن هستیم.
از مهمترین قطعات هیدروسیکلون که در معرض سایش قرار دارند می توان به اپکس ته ریز- اسپیگات و ورتکس سرریز آن اشاره کرد که در شرکت برسام پلیمر، با بالاترین کیفیت و از جنس پلی یورتان ضد سایش ساخته می شوند. لازم بذکر است که هیدروسیکلون های وارداتی معمولا لاینینگ لاستیکی دارند. با توجه به مزایای پلی یورتان نسبت به لاستیک، این مجموعه توانسته در باز طراحی این هیدروسیکلون ها، پلی یورتان را جایگزین لاستیک کرده و با بالا بردن طول عمر هیدروسیکلون، خواب خطوط فرآوری را نیز کاهش دهد.
یکی دیگر از قسمت های کارخانه ها فرآوری بخش فلوتاسیون است که برای طبقه بندی مواد زیر 100 میکرون استفاده می شود. در مدارهای فلوتاسیون پالپ از اولین سلول وارد شده و بعد از گرفتن کانی های با ارزش به سلول بعدی سر ریز می شود. با نزدیک شدن به سلول های فلوتاسیون دارای مخازن و پره هایی هستند که در معرض سایش قرار دارند. شرکت برسام پلیمر با لاینینگ پلی یورتان این مخازن و پره ها طول عمر آن ها را بالا برده و از نظر اقتصادی کاملا به صرفه خواهد بود.
یکی دیگر از روش های جداسازی مواد، جدایش مغناطیسی است در جدایش مغناطیسی از یکسری درام مگنت استفاده می شود که به 2 دسته کلی دیامگنتیت و پارامگنتیت تقسیم می شوند. روی این درام ها معمولا باید عملیات شستشو انجام گیرد که یکسری دوش سرند روی درام ها نصب می گردد که مجموعه برسام پلیمر قادر به طراحی و ساخت انواع نازل های آبپاش با هر شکل و زاویه پاششی است.
از روش های دیگر طبقه بندی مواد می توان به پر عیار کردن ثقلی اشاره کرد. در این روش برای بالا بردن کارآیی، باید ذرات درشت و یک اندازه باشند در این حالت بدلیل اختلاف در وزن مخصوص، ذرات طبقه بندی می شوند. از مهمترین جدا کننده های ثقلی می توان به چیگ ها، ناول های شستشو، مخروط ها، اسپیرال ها، میزان لرزان و… اشاره کرد. با توجه به اینکه این دستگاه ها نیز در معرض سایش زیاد قرار دارند، این مجموعه از لاینینگ قطعات روی این دستگاه ها استفاده می کند تا طول عمر آن ها افزایش یابد.
از روش های دیگر طبقه بندی مواد، روش جدا کردن توسط واسطه سنگین است. عملیات معمولا داخل هیدروسیکلون هوی مدیا انجام می شود. مجموعه برسام پلیمر قادر به طراحی و تولید هیدروسیکلون هوی مدیای کارخانه های فرآوری است. در این روش از مایعات سنگین مانند تترابرمواتان و برومونرم استفاده می کنند.
مرحله بعدی در یک مدار کانه آرایی، آبگیری است. از روش های مختلفی مانند ته نشینی، فیلتراسیون و خشک کن حرارتی برای آبگیری استفاده می شود. دو روش ته نشینی از تیکنر ها بزرگی به قطر بیش از 2 متر با عمق 1 تا 7 متر استفاده می شود. این تیکنرها دارای پاروهایی هستند که پالپ را جابه جا می کنند تا از خروجی ته ریز خارج شوند با توجه به اینکه این پارو ها در معرض سایش بالا قرار دارند، این شرکت توانسته با لاینینگ پلی یورتان طول عمر آن را بالا ببرد.
از روش های دیگر آبگیری، فیلتراسیون است. فرآیند جداکردن جامد از مایع با استفاده از یک متخلخل، فیلتر کردن نامیده می شود. مواد جامد (کیک) روی محیط متخلخل باقی می ماند و آب از آن عبور می کند. دستگاه های فیلتر پرس قطعاتی مانند پکینگ روی شافت دارند که در معرض خوردگی قرار دارند و مجموعه برسام پلیمر توانسته پلی یورتان را جایگزین قطعات لاستیکی موجود نماید.
روش دیگر آبگیری استفاده از دستگاه های اوواش خشک کن است. این دستگاه ها دارای هیدروسیکلون، توری سرند، ضربه گیر لاستیکی سرند، پمپ اسلاری معدن و… هستند.
مجموعه برسام پلیمر قادر به طراحی و تولید انواع مش سرند از سایز 50 میکرون به بالا برای آبگیری crossflow و دانه بندی inflow است که به صورت های متنوعی از جمله 12 پایه، 4 پین و ریلی (کشویی) ساخته و توسط پین 12 پایه، پین و اسلیو و آداپتور پلی یورتان (آدمکی) کنار هم قرار می گیرند. همچنین متخصصین برسام پلیمر روی توری های سرند، لبه هایی طراحی کرده اند که لبه با سطح بلندتر نسبت به پنل باعث می شود سرعت مواد روی سرند کاهش یابد و با بالا بردن زمان ماند روی سرند احتمال عبور ذرات از چشمی ذرات از چشمی های سرند به حداکثر برسد.
هیدروسیکلون های آبگیری معدن معمولا از سایز 10 اینچ به بالا هستند که مجموعه برسام پلیمر قادر به طراحی و ساخت انواع سیکلون های معدن با لاینر پلی یورتان است.
ضربه گیر ، دسته موتور لاستیکی سرند و یا لرزه گیر نیز که در این دستگاه ها استفاده می شود توسط متخصصین برسام پلیمر طراحی و ساخته می شود.
مواد معدنی از طریق پمپ های اسلاری به داخل این دستگاه ها فرستاده می شود. مجموعه برسام پلیمر علاوه بر تامین انواع پمپ معدن، مانند پمپ اسلاری 10 به 8 متسو، پمپ اسلاری لایناتکس5 به 5، پمپ اسلاری 4 به 3 طرح وارمن قطعات مصرفی از جمله پروانه پمپ ضد سایش دوغاب یا پروانه پمپ فولادی شن و ماسه، پروانه پمپ پلی یورتان ضد سایش، حلزونی پمپ اسلاری و یا پوسته پمپ، شفت پمپ، هوزینگ پمپ معدن، پشت پروانه فولادی ضد سایش و یا پروانه پمپ پلی یورتان را تولید می کند.
برای انتقال نیروی الکتروموتور به گیربکس در ماشین ها از کوپلینگ استفاده می شود. این کوپلینگ ها دارای واسطه هایی از جنس لاستیک هستند. با پیشرفت تکنولوژی و ورود پلی یورتان به صنایع، امروزه به شکل وسیعی از واسطه کوپلینگ پلی یورتان استفاده می شود که خاصیت ضد سایش، ضد روغن، مقاوم در برابر فشار و… را داراست و در اندازه ها و سختی های مختلفی قابل تولید است.
یکی دیگر از مصارف پلی یورتان در کارخانه های فرآوری بست های کابل است. برای برقراری اتصال مطمئن و مستحکم مابین کابل، سینی کابل دیوار و یا کف محل عبور کابل و یا پروفیل های فلزی دیگری که در مسیر عبور کابل قرار دارند از بست کابل استفاده می شود. بست کابل پلی یورتان بعلت مقاومت بالا در برابر عوامل خورنده محیطی، حمل و نقل آسان، به وزن سبک، نصب سریع، انعطاف پذیری بالا و… امروزه در بیشتر کارخانه های فرآوری مورد استفاده قرار می گیرد.